Nieuwe KNVB spelregels seizoen 2019-2020
21 juli 2019

________________________________________
Dit zijn de wijzigingen:

1) Spelers die gewisseld worden dienen het veld bij de dichtstbijzijnde zij- of achterlijn te verlaten en niet, zoals nu, bij de middenlijn aan de zijkant van het veld. Op die manier kan tijdrekken worden voorkomen.

2) Verder is het niet meer toegestaan om als aanvaller in de muur van de tegenstander te staan bij een vrije trap. Zodoende tracht de aanvallende partij nu nog het zicht van de doelman te belemmeren. Aanvallers moeten vanaf volgend seizoen minstens een meter van de muur verwijderd zijn.

3) Bij een handsbal in een aanvallende situatie is de intentie ervan niet meer relevant. Hands is hands. Bijvoorbeeld: als een speler de bal met de hand raakt en daaruit scoort, of met een handsbal een aanval opzet waaruit wordt gescoord, dan wordt dat moment afgefloten. Dat klinkt logisch, maar nu wordt nog gekeken of er opzet in het spel is. Dat is vanaf volgend seizoen niet meer relevant.

4) Dan nog de wijziging bij het nemen van een doeltrap. Het is voor de ontvanger niet meer verplicht om de bal pas aan te raken buiten het eigen zestienmetergebied. De doelman kan zijn medespeler dus ook binnen het eigen strafschopgebied bereiken.
Bron: KNVB


2018-11-04, Helvoirt - Berghem Sport ---Verslag Correspondent van Helvoirt

Ook Helvoirt maakt kennis met Donny van Herpen. Berghem wint met 1-3.
Menno van Hattum 90’
72’ Donny van Herpen
35’ Stef van den Broek
19’ Donny van Herpen
In een kwalitatief niet zo hoogstaande wedstrijd was Berghem Sport wel de terechte winnaar in het treffen met Helvoirt. De inmiddels 36-jarige topschutter Donny van Herpen was met 2 doelpunten de grote man aan Berghemse zijde. Ook was er aan Berghemse zijde een merkwaardige invalbeurt.

Voor het eerst in de historie treffen beide teams elkaar in competitieverband. Berghem leunt vooral op de ervaren spelers die in het Osse voetbal toch al behoorlijk hun naam hebben gevestigd. Donny van Herpen (36 jaar) die veelvuldig z’n doelpunten maakte bij SV TOP, DESO en Berghem Sport. Dave Eveleens (37 jaar) die ooit met z’n tweelingbroer Mike in het betaalde voetbal debuteerde bij TOP Oss en speelde vervolgens ook bij JVC Cuijk, Blauw Geel’38 en DESO. En dan is daar ook de 34 jarige Bram Kappen die, naast Berghem Sport, ook veel doelpunten maakte voor OSS’20 en DESO. Ook spelen er enkele jonge spelers, zoals de doelman Joep Hoefnagels. 19 jaar, maar dat zou je aan z’n postuur, qua lengte, niet zeggen. Toch ging het gelijk op de eerste 20 minuten zonder dat er echt veel gevaar was voor beide doelen. Berghem trok het initiatief wel langzaam naar zich toe en dat leidde ook tot het openingsdoelpunt. Uit een steekpass van Jordi Verhagen scoorde van Herpen beheerst 0-1. 2 minuten later was er onnodig balverlies aan Helvoirt zijde waarna Verhagen Kappen de kans bood op de 0-2 maar Remco redde van dichtbij prima. Na 36 minuten scoorde Berghem Sport dan toch de 0-2. Valentein Smits bereikte Stef van den Broek die de bal via de kluts achter Remco schoot. Het was bij Helvoirt, met name in de eindpass, slordig. Berghem was bij vlagen feller en hield ook meer rust in het spel. Tegen de rust kon Helvoirt dan toch een kansje noteren. Uit een goede aanval schoot Menno op aangeven van Rico naast. Rico zelf leek op aangeven van Luke voor de 1-2 te zorgen door Hoefnagels te verrassen met een inzet in de korte hoek, maar buitenspel zette een streep door dit doelpunt.

Na rust begon Helvoirt wel veelbelovend. Max schoot uit een vrije trap van Luke op de buitenkant van de paal. Luke zelf moest even later de inzet van Verhagen van de lijn halen en pakte Hoefnagels de kopbal van Menno stijlvol klemvast. Zonder echt goed te spelen werd Helvoirt wel wat sterker dan Berghem maar een doelpunt kon Helvoirt niet scoren. Berghem deed dat 20 minuten voor tijd wel en opnieuw was het van Herpen die daar verantwoordelijk voor was. Uit een voorzet van Jacky van Deudekom kopte hij fraai en hard raak 0-3. Dan, ongetwijfeld, komt de meest besproken wissel van het seizoen. Van Herpen werd in de 76e minuut vervangen door Jeffry van Oss. Hij stond 10 seconden in het veld toen hij z’n elleboog plantte in het gezicht van Thomas en kon weer meteen met rood vertrekken. Na afloop werd gezegd dat hij wat lichtelijk gefrustreerd zou zijn geweest omdat hij geen basisplaats had, maar om je dan op deze manier te laten gaan is oliedom natuurlijk. Zeker met een 0-3 voorsprong. Op basis van de 2e helft verdiende Helvoirt, qua inzet en energie die het erin bleef pompen, toch wel een doelpunt. Roel zag z’n schot door Hoefnagels tot hoekschop verwerkt worden en uit die hoekschop stuitte Roel opnieuw op Hoefnagels en Rico frommelde de rebound alsnog binnen maar volgens de scheidsrechter had Hoefnagels de bal klem en vandaar dat ook dit doelpunt werd afgekeurd. In de 94e minuut kreeg Helvoirt dan toch z’n verdiende treffer. Op aangeven van Luke, de enige die misschien nog wel een voldoende haalde bij Helvoirt, kopte Menno de 1-3 binnen en verzachtte daarmee nog enigszins de nederlaag.


door Peter Kuijpers


Jacky van Deutekom: 'Een thuiswedstrijd is voor ons een groot voordeel'
di 29 mei 2018,

BERGHEM | Als je standenlijst van Berghem Sport rond de Kerst er bijneemt en die vergelijkt met die van nu is dat een wereld van verschil. Negen punten uit elf gespeelde wedstrijden waar bij het slot van de competitie, vijftien wedstrijden later, er 31 punten bijkwamen. Het team groeide in de competitie waar de beloning kwam met een fraaie periode-3. Jacky van Deutekom (30) mocht daar in participeren. Aanvankelijk op drie centraal achterin, nu inmiddels verhuist naar de rechtsachter plaats.

Verdediger Van Deutekom kan het verschil met voor de winterstop wel enigszins verklaren: "Het vertrouwen was er nog niet. Er waren blessures en flinke schorsingen die behoorlijk impact hadden. Uit bij Handel pakten we twee rode kaarten, dat hakt er wel in. Er werd door de trainer ook in mijn optiek iets te veel met het elftal gehusseld dat kwam ons niet ten goede. Misschien moest hij dat ook wel, maar het was veel te onrustig. Daar kwam nog eens bij dat Donny van Herpen niet fit was en die is enorm belangrijk voor dit team" Dennis Kroes verlaat na twee seizoenen de club en wordt opgevolgd door Willem van der Burgt. "Ik ken Willem wel, hij is een geboren Berghemnaar. Een jonge trainer en ambitieus dat vind ik prima. Overigens niks ten nadele van Dennis die heeft het prima gedaan hier. Houdt wel van een geintje en een goede kijk op voetbal. Vind het wel net zo prettig dat die trainerswissel al vroeg bekend was. Dan kan je je daar op voorbereiden. We hadden hier in Berghem nog wel eens de eigenschap om dat steeds weer op het laatste moment te doen. Zo als het nu gebeurde is veel beter."

Omkijken
Van Deutekom startte met voetballen in zijn woonplaats Berghem bij de plaatselijke club Berghem Sport, maar bleef daar niet. "Nee, ik ben vanaf E-1 bij Berghem Sport naar TOP gegaan waar ik vanaf de A-1 tijd terugkeerde op De Koppelsteeg. Ik was toen zestien jaar. Heb daarna zeven jaar in het eerste gespeeld en nadien een jaartje overgestapt naar O.S.S.'20 waar Maarten van Vugt de trainer was. Nu alweer een jaar of vijf hier terug in Berghem." Begonnen als centrale verdediger, nu rechtsback. Van Deutekom vervolgt: "Ik ben inderdaad centraal begonnen, toen als linksback nu weer op rechts. We hebben wat gezocht, maar nu staat het elftal en wordt er niets meer veranderd. We tonen vechtlust en het team draait gewoon goed." Omkijken naar het begin van deze competitie doet pijn aan de ogen met zoveel verliespunten. "Als ik daar aan denkt is dat echt bizar. Gewoon een paar wedstrijden meer winnen en we waren kampioen geworden. Zoveel punten heeft de kampioen niet dit seizoen. In die flow zitten we nu, maar dat is te laat en gokken we op de nacompetitie, daar ligt de focus momenteel."

MVC'19
Het voetballen in de derde klasse D, waar het altijd spannend is en pas laat de beslissingen vallen, is speciaal en kleeft aan die klasse. "Geweldig is dat. Elk jaar opnieuw is het spannend tot het laatste moment toe. Ook dit jaar waar Vianen Vooruit met de prijs ging lopen. Wij hebben gelukkig nog een periode gepakt als beloning voor ons goede spel." MVC'19 een totaal onbekende club. "Ik weet dat ze uit Maasbree komen en derde zijn geworden achter de ongeslagen kampioen Mierlo Hout. Gelukkig een thuiswedstrijd dat is net zo leuk en een groot voordeel. Valt me wel op dat Mierlo Hout daar zo eenvoudig kampioen is geworden." Zondag om 14.30 uur zal scheidsrechter Van Duijnhoven de ploegen in beweging zetten. Alleen de winnaar gaat door in deze nieuwe opzet waar veel strijd en voetballen tot op het randje wellicht te verwachten valt.


BERGHEM.......................................................................4-1-2018

Nick Tiellemans.

Berghem Sport kende een tegenvallende eerste competitiehelft. De Berghemnaren staan tiende in de derde klasse D en willen in 2018 de onderste regionen verlaten. "Het is aan ons om zo snel mogelijk punten te pakken en ons in de middenmoot nestelen. Pas daarna kunnen we kijken of er wellicht nog iets moois inzit dit seizoen", aldus middenvelder Nick Tiellemans.

Door Leon Voskamp

Tiellemans voetbalde tot zijn tiende bij SBV in zijn woonplaats Haren. Hij maakte vervolgens de overstap naar 'buurman' Berghem Sport. Daar voetbalt hij op 22-jarige leeftijd nog steeds. Onder trainer Dennis Kroes is hij uitgegroeid tot een belangrijke pion, waar hij op het middenveld met de punt naar voren speelt. Tiellemans kijkt teleurgesteld terug op de eerste competitiehelft. "Vorig seizoen liepen we net een periode mis en dit seizoen wilden we bovenin mee gaan draaien. Het begin liep moeizaam, maar we ontmoetten toen ook lastige tegenstanders. Daarna was er een periode dat het echt slecht ging met negatieve uitschieters als 6-1 en 7-1. Na de eerste tegengoal zag je de koppies gaan hangen. Maar dat het zo slecht ging, daar heb ik geen verklaring voor. Als groep hebben we het na deze dip opgepakt en het is stabieler geworden. Maar ook toen was er zeker ruimte voor verbetering."

Strijd.
Hoe de Harenaar persoonlijk terugkijkt op zijn prestaties? "Ik denk altijd in het teambelang en probeer voorop in de strijd te gaan. We gaan hard werken om snel naar boven te kunnen kijken. Het gaat mij erom dat we het als Berghem Sport goed doen. De tweede competitiehelft moet een stuk beter."


Door: Peter Kuijpers

Dennis Kroes gaat Berghem Sport verlaten.
Zondag 17 december 2017

BERGHEM – Na twee seizoen vinden Berghem Sport en Dennis Kroes dat het tijd wordt voor verandering. Beiden moeten op zoek naar respectievelijk een nieuwe trainer en club.
We zijn gewoon beiden toe aan iets anders. Dat kan toch? Dat is toch niet gek?
Twee jaar dat moet kunnen vind ik. We hebben daar de laatste weken uitgebreid over gesproken en daar zijn we uitgekomen.
We gaan het seizoen nog netjes afmaken. We gaan hoe dan ook stijgen van die plek waar we nu staan. Ik denk zelfs aan een
"periode met dit team dat moet kunnen" ,zegt Dennis Kroes tot einde seizoen trainer van Berghem Sport


You Tube Video Berghem Sport-Margriet- Roger Mooren


Gesprek Dennis Kroes met Peter Kuipers over Berghem Sport- 20-02-2017


Door: Peter Kuijpers

Thomas Bijveld: 'Ik neem Bram niks kwalijk'

GEFFEN – Het is het schrikbeeld van een sporter: een blessure of breuk. Het overkwam Nooit Gedacht speler Thomas Bijveld (21) gisteren in het duel met Berghem Sport. In de tweede helft brak hij zijn kuitbeen en enkelvork. Balen, na een nacht zonder slaap en pijn spraken we kort met hem.

Thomas ligt thuis op de bank en wacht af op de dingen die komen gaan. Een been breken dat is de angst van elke voetballer: Bijveld: "Dat is inderdaad balen. Ik heb daar een half uur op de grond gelegen en het werd koud en had nogal wat pijn. Als dan de ambulance komt en ze zetten die verdovende spuit raak je van de wereld en dat is maar goed ook. Het is de eerste keer dat ik wat breek al zagen ze in het ziekenhuis in Uden wel een schijnbaar oude breuk zitten in mijn enkel. Daar heb ik nooit iets van gemerkt van deze wel", komt er ietwat zuur uit de mond van het lijdend voorwerp.

Risico
Hoe nu verder oftewel de wereld draait door. Bijveld: "Ik word over een tijdje geopereerd in het ziekenhuis in Uden. Daar ben ik gisteren ook naar toegebracht. Ze hebben het been wat gestabiliseerd en moet ik op de verdere afwikkeling en behandeling wachten." Opzet was er zeker niet in beeld. "Nee, absoluut niet. Het was tussen mij en Bram (Bram Kappen Red. PK) een duel om de bal. Dat valt ongelukkig uit. Ik kan me niet voorstellen dat er voetballers rondlopen die acties ondernemen om iemand zijn been te breken. Soms vallen duels verkeert uit en is het mis zoals in mijn geval, dat is nu eenmaal het risico." Bijveld loopt stage bij Van Wanrooij, maar moet even een pas op de plaats maken. "Dat klopt, voorlopig niet, maar het is een bureaubaan dus als ik wat beter ben ga ik gewoon weer aan de slag al zal het met een beperking zijn", zegt Thomas Bijveld, dikke pechvogel van het afgelopen weekend.


De Lotingen voor Beker wedstrijden Zuid..................01-11-2012

De wedstrijden worden in principe op zondag 20 november gespeeld. Heeft een betreffende club dan inhaal verplichtingen verschuift de bekerwedstrijd naar donderdag de 17e. Er werd tevens geloot voor ronde vier die op zondag 18 december gespeeld zal worden en ook hier geldt bij inhaalverplichtingen verschuift de beker naar donderdag 15 december. In ons geval beperken wij ons tot deze regio.

Loting voor zondag 20 november
1-kwiek Venlo – Vianen Vooruit
2-UDI'19-2 – Deurne
3-Oranje Zwart – Venlosche Boys
4-Olympia'18 – Someren
5-Margriet – Gemert
6-Sparta'25 – Nooit Gedacht
7-Liessel – Schijndel
8-Deurne-2 – MVC'19
9-O.S.S.'20 – Excellent
10-Boekel Sport – SV Venray
11-RKOSV Achates – Rood Wit'62
12-Blauw Geel'38 – MULO
13-HVCH – Berghem Sport-- Uitgeschakeld na 1-0 verlies
14-Bavos – Volharding
15-ZSV – SV Oostrum
16-DESO – Resia

Loting vervolg ronde vier voor 18 december
Winnaar 12 – Winnaar 6
Winnaar 14 – Winnaar 16
Winnaar 4 – Winnaar 7
Winnaar 11 – Winnaar 9
Winnaar 1 – Winnaar 15
Winnaar 3 – Winnaar 8
Winnaar 2 – Winnaar 13
Winnaar 5 – Winnaar 10KNVB reageert op tumult rond kankerverwekkend rubber in kunstgras

Deze brief is vanmorgen door de KNVB aan amateurclubs gestuurd...........................7-10-2016

Beste bestuurder,

Woensdag informeerden we jullie al over de uitzending van Zembla waarin zij aandacht hadden voor de mogelijke gezondheidsrisico's van de rubberen korrels, het zogeheten SBR-rubbergranulaat, in kunstgrasvelden. Naar aanleiding van die uitzending ontvingen we bij de KNVB vragen van verenigingen en signaleren we dat verenigingen (en andere betrokkenen) twijfels hebben over het spelen op dergelijke velden.

Vragen die wij goed begrijpen. Mede daarom hechten we er waarde aan jullie nogmaals te informeren en aan te geven dat uit eerdere onderzoeken van het RIVM niet gebleken is dat spelen op kunstgrasvelden gezondheidsrisico's met zich meebrengt. En dat de velden dus gebruikt kunnen worden om op te spelen en trainen. Wel staat de KNVB erop dat er op zeer korte termijn aanvullend onderzoek komt. Dit onderzoek, te verrichten door het RIVM, moet antwoord geven op de vraagstukken zoals die nu bij ons en onze leden liggen.

Maandag zitten we met partijen als de Vereniging Sport en Gemeente (VSG), het RIVM en andere organisaties rond de tafel om deze kwestie te bespreken en de vervolgstappen vast te leggen. We houden iedereen via de website van de KNVB en per mail op de hoogte van het vervolgproces. Dit bericht kan eventueel op de eigen website worden geplaatst om leden te informeren. We hopen iedereen zo voldoende geïnformeerd te hebben. Voor meer informatie kun je hierbij doorverwijzen naar berichtgeving op KNVB.nl.

Met vriendelijke groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND


Ernstige blessure Jeffry van Oss, .......................................................di 30 aug 2016
Berghem Sport zeker een seizoen zonder topscorer.

BERGHEM.
Een enorme tegenvaller voor Berghem Sport en uiteraard ook voor Jeffry van Oss. De aanvaller, vorig seizoen topscorer van de vierde klasse H, is tijdens het bekerduel met FC Schadewijk ernstig geblesseerd geraakt en komt komend seizoen niet meer in actie. "Als alles mee zit tenminste, anders duurt het nog langer", zegt Van Oss in een reactie.

door Leon Voskamp


Van Oss kreeg tegen FC Schadewijk de bal aangespeeld, wilde wegdraaien van zijn tegenstander, maar die kwam met zijn knie in de knieholte van Van Oss terecht. Uit onderzoek in het ziekenhuis blijkt dat hij zijn voorste kruisband heeft afgescheurd, een scheur in zijn meniscus en een scheur in de binnenband van zijn knie. Hij moet zeker twee keer onder het mes. "Een enorme tegenvaller. Zeker met de mooie groep die er staat en de prestatie die we voor ogen hebben. Ik kan daar geen deel van uitmaken, althans niet in het veld."De KNVB heeft de loting voor de tweede ronde van de KNVB-districtsbeker verricht............01-09-2016

Het lot heeft onder andere Stormvogels'28 en O.S.S.'20, DESO/Van der Horst en TOP en UDI'19 2 en SSS'18 aan elkaar gekoppeld. Blauw Geel'38/JUMBO gaat op bezoek bij Nulandia en FC Uden is gastheer van Olympia'18. Onder andere Gemert, HVCH en Schijndel zijn vrijgeloot.


Donderdag 20 oktober:
De Ster - RKVCL

Zondag 23 oktober:
-Elsendorp - Vianen Vooruit
-BVV'27 - Boekel Sport
-Stormvogels'28 - O.S.S.'20
-SCMH - Nooit Gedacht
-UDI'19/Beter Bed 2 - SSS'18 (11.00 uur)
-Constantia - RKOSV Achates
-Berghem Sport - Montagnards
-Mariahout - Excellent
-Nulandia - Blauw Geel'38/JUMBO
-FC Uden - Olympia'18
-DESO/Van der Horst - TOP
-Avanti'31 - Volharding
-DAW - SV Venray

De bekerwedstrijden worden gespeeld op zondag 23 oktober, tenzij een club al competitieverplichtingen heeft. Dan worden de duels ingepland op donderdag 20 oktober. De bekerwedstrijden mogen eventueel in overleg vooruit gespeeld worden. In de 2e ronde worden 37 tussenwedstrijden gespeeld om te komen tot 64 teams.
Onder meer de volgende teams hebben een vrijlot voor de tweede ronde: Gemert, HVCH, Margriet, RESIA en Schijndel/DE WIT.Berghem Sport 1 gaat door naar de volgende ronde in de beker......................27-08-2016

Door twee overwinningen 8-0 thuis tegen FC Schadewijk en uit met 0-3 tegen Herpinia.
De wedstrijd tegen SBV is vervallen doordat de Harense vereniging te weinig spelers kon opstellen ivm vakantie perikelen.


BERGHEM............................................................................................................25-08-2016

Dennis Kroes begon onlangs aan een nieuwe sportieve uitdaging. De Heumenaar trainde de laatste drie seizoenen Vianen Vooruit en staat komend seizoen aan het roer bij Berghem Sport. Stiekem gaat hij voor een plekje bij de eerste vijf in de derde klasse D. "We hebben een goede selectie met een aantal klasbakken."

door Leon Voskamp..

Met Vianen Vooruit promoveerde hij twee jaar op rij van de vijfde naar de derde klasse. Afgelopen seizoen slaagde de club erin om zich te handhaven. Met Berghem Sport blijft hij actief in de derde klasse, al komt hij Vianen Vooruit niet tegen. Begin juli startte hij bij zijn nieuwe club met een aantal weken trainen en in augustus begon de 'echte' voorbereiding. Op 4 september staat de eerste competitiewedstrijd op bezoek bij Boekel Sport op het programma. "Mijn eerste indruk is goed. Qua club en organisatie is Berghem Sport groter dan Vianen Vooruit. Ik heb deze club nog niet meegemaakt tijdens een competitieronde, maar ik merk nu al dat er een goede sfeer hangt. Ook in de selectie is dat het geval en die sfeer past bij mij." De selectie van Berghem Sport kent weinig wijzigingen in vergelijking met vorig jaar. Jordi Verhagen is gestopt, maar daartegenover staat de komst van onder andere Donny van Herpen en Kaan Cevik van DESO. "Kaan is een talentvolle speler en Donny is ook een welkome versterking. Hij is fit, een goede voetballer, maar krijgt ook een rol in de begeleiding van jonge spelers. Ik ga niet zeggen dat we kampioen gaan worden. Handhaving is het belangrijkst, maar wellicht kunnen we goed meedraaien in een periode of in de subtop eindigen."